петък, 25 юни 2010 г.

Interview with FOX (Sony Feud) (2002)

Interview with FOX (Sony Feud) (2002)
Sunday, 07 July 2002, Rita Cosby - Fox News

Интервю за Fox News относно враждата със Сони.

Rita Cosby: "Следва ексклузивно интервю с разгневения Крал на Попа. Защо Майкъл Джексън напада президента на една гигантска корпорация? Той ще ни отговори лично на този въпрос след малко.




Michael Jackson: „Трябва да сложим край на този расизъм. Расизмът е лошо нещо. Томи Мотола направи няколко много груби расистки изказвания. Той каза – на един изпълнител, който има договор със Сони ... той го нарече „дебел черен негър” (fat black nigger).”

Rita Cosby: Това бе част от днешните фойерверки – Томи Мотола е настоящият президент на Sony Corporation, а мултиплатиненият изпълнител Майкъл Джексън е във вражда със Сони и Томи Мотола. Сони, разбира се, е неговата звукозаписна компания. Днес, в реч на протестен митинг с преподобния Ал Шарптън в Харлем, Чудото с Ръкавицата (the Gloved Wonder) смело заяви, че звукозаписната индустрия е расистка конспирация, която печели пари за сметка на изпълнителите. Особено изпълнителите от малцинствата. Преподобният Шарптън неотдавна образува коалиция, чиято цел е да направи разследване дали някои от изпълнителите са финансово експлоатирани. Веднага след речта на Краля на Попа, аз го помолих да даде това кратко телевизионно интервю.


RC: Майкъл, защо е важно за теб да бъдеш тук и какво е мнението ти за подкрепата на преподобния Шарптън?

MJJ: За мен е важно да съм тук, защото аз не се боря само за себе си, а за всички изпълнители. За всички онези велики артисти, пионери в развлекателния бизнес, в писането на песни, в изпълненията на сцена. Факт е, че те са мамени и ограбвани от системата. Че са напълно разорени финансово. Това трябва да спре, това е конспирация.

RC: Ти каза, че според теб Sony са расисти.

MJJ: Не съм казал, че SONY са расисти, казах, че Томи Мотола е расист.

RC: Който е президент на Sony.

MJJ: Да, Томи Мотола.

RC: Имаш ли усещането, че звукозаписната индустрия като цяло е въвлечена в някаква конспирация срещу чернокожите изпълнители ... защо мислиш че се случва това?

MJJ: Защо мисля че се случва? Защото парите са коренът на злото.

RC: По време на речта си каза също, че вярваш ... че Сони и звукозаписните компании вземат парите на чернокожите изпълнители ... спомена, че Джеймс Браун и още някои в края на своите кариери са били разорени и оставени без пукнато пени в джоба.

MJJ: Да.

RC: Какво е твоето финансово състояние?

MJJ: Аз съм в невероятно цветущо финансово състояние. Току-що написах на някого чек за 500 милиона долара. Но добрата новина не продава – ако е нещо отрицателно, ако е някой сочен слух, започват да го тръбят навсякъде! Те не очакват от хората да кажат нещо хубаво.

RC: Казвал си, че една от мечтите ти е да режисираш филми.

MJJ: Да.

RC: А какви други неща би искал да правиш в кариерата си?

MJJ: Филми ... филми. Искам да правя филми. Скоро ще излезе филм, който режисирам.

RC: Какво е мнението ти за преподобния Ал Шарптън и защо неговата подкрепа е толкова важна за теб в този момент?

MJJ: Защото той е забележителен оратор и се ползва с безрезервна подкрепа от голяма част от обществото и е наясно, че имаме нужда от говорител. Гласът на безгласните ... той е ... той е нашият човек.

RC: Още един бърз въпрос...само защото си в Ню Йорк ...какво мислиш относно 9/11 когато си тук, в Ню Йорк.

MJJ: Ненавиждам този акт (на насилие), щях да го ненавиждам по същия начин където и другаде да се беше случило.

Rita Cosby: Един емоционален и много интересен Майкъл Джексън. С помощта на преподобния Ал Шарптън той атакува директно президента на Sony corporation, Tommy Mottola, както току-що чухте ... и както можеше да се очаква, Сони бяха разгневени от нападките на Джаксън и още днес направиха изявление, в което наричат думите му, цитирам „абсурдни, нелепи” и „злобни”. Освен това казват, че думите му са обидни и им се струва странно, че Джаксън е предприел такава грозна атака срещу музикален продуцент/президент, който се е борил за кариерата му и го е подкрепял в продължение на много, много години.

Няма коментари:

Публикуване на коментар