петък, 25 юни 2010 г.

MTV Rally November 11, 2004














MTV Rally November 11, 2004

11 ноември, 2004, протестен митинг (МTV)


По време на телевизионно предаване на Гералдо Ривера, снимано на Таймс Скуеър, Манхатън, присъстват и много почитатели на Майкъл, организирали протестен митинг срещу излъчването на видеото на Еминем „Just Lose it” по MTV.


Видеото на Еминем:
http://www.youtube.com/watch?v=9dcVOmEQzKA&feature=fvst

http://www.youtube.com/watch?v=TomF34JouBM
(след шоуто, Celebrity Justice и Access Hollywood вземат интервю от Гералдо, но така и не го излъчват, защото Гералдо се изказва ласкаво за Майкъл. Видеото е снимано с телефон от почитател, присъстващ на митинга)

По време на предаването неочаквано се обажда Майкъл:

Geraldo: Мисля, че може би имаме изненадващо включване по телефона точно в този момент от един човек, който не е давал интервю на живо по телевизията поне от една година. На телефона би трябвало да е Майкъл Джаксън. Там ли си, Майкъл?

Michael: Как си, Гералдо ... Ало?

Geraldo: Добре, приятелю, нека те попитам ... Как възприемаш непрестанната подкрепа на почитателите си, въпреки всички трудности, през които преминаваш?

Michael: Гералдо, именно заради моите почитатели ти се обаждам днес. Знам, че те са най-добрите почитатели на света и реших да не ангажирам говорител да прави това изявление вместо мен, а да го направя лично. Искам да благодаря на моите почитатели за силната им подкрепа през годините.

Днес те можеха да бъдат на всяко друго място, но избраха да дойдат в Ню Йорк, на Таймс Скуеър. И аз искам да им благодаря от цялото си сърце. Написаха хиляди и хиляди писма и проведоха стотици телефонни обаждания във връзка с видеото на Еминем. И аз ги обичам толкова, толкова много. В Лондон са се събрали над 4000 души в моя подкрепа.

Искам да благодаря и на преподобния Джеси Джаксън, преподобния Ал Шарптън, Minister Farrakhan, The Source, Steve Harvey, Bob Johnson and BET, Jesse Hughes and Radio One, и на всички останали, които ме подкрепиха.

Гералдо, искам да благодаря и на теб, за приятелството ти и за всичко, за всички прекрасни неща, които правиш. Благодаря ти много.
Изразих открито чувствата си относно видеото на Еминем. Считам го за унизително и непочтено, но освен това искам да поясня, че то не е само за Майкъл Джаксън ... става въпрос за системни прояви на неуважение към нашата общност от негова страна. Той трябва да спре това, и то незабавно.

Geraldo: Майкъл, позволи ми да вметна, че аз те подкрепям, защото вярвам, че към теб се отнасят много несправедливо. Нямам предвид само Еминем, а много други житейски аспекти, които не е нужно да споменавам. Но нека се спрем и на нещо положително за минутка. Подготвяш ли нещо? Има ли нещо предстоящо, за което можем да съобщим сега на тези хора? Нещо, което да им вдъхне малко оптимизъм?

Michael: Да, винаги работя върху прекрасна музика. Точно в момента работя върху няколко албума. Днес също. Дори в момента докато си говорим работя върху нещо, Гералдо. В момента планирам да направя още чудесни неща, които ще съобщя на почитателите си много, много скоро. С нетърпение очаквам да го направя, Гералдо. И на теб ще ти се обадя съвсем скоро.

Geraldo: Обзалагам се, че е така. Сигурен съм. Моля те, обади се. Но преди да прекъснем разговора ... има ли нещо друго, което искаш да кажеш?

Michael: Обичам почитателите си, обичам ви. Благодаря ви много, че сте там в моя подкрепа. Благодаря ти още веднъж, Гералдо, благодаря ти много.

Geraldo: Ok, Майкъл, благодаря, че се обади. ... Хора, (това беше) Майкъл Джаксън.


Няма коментари:

Публикуване на коментар