петък, 25 юни 2010 г.

Michael Talks To EUR (October 14, 2004)

Michael Talks To EUR (October 14, 2004)

Във вторник вечерта Майкъл Джексън и неговата говорителка Raymone Bain се обадиха на Lee Bailey от EUR, за да разговарят за новия видеоклип на Еминем и предстоящия албум (на Майкъл).

След премиерата на видеото по MTV, уебсайтът на EUR (The Electronic Urban Rеport) бе затрупан с гневни имейли относно начина, по който Майкъл Джексън е представен в този видеоклип.

Michael Jackson: Исках да се обадя и да ви благодаря за вашата подкрепа, лоялност, загриженост и за всичко, което правите във връзка с тази ситуация. Благодаря ви много.

Lee Bailey: Ами ние просто отразяваме това, което виждаме. Получихме куп писма от хора, които изразяват възмущението си от този видеоклип, и просто съобщихме за това. Как се чувстваш след всичко това?

Michael Jackson: О, с всеки изминал ден се чувствам все по-добре. Справям се.

Lee Bailey: Винаги съм се чудил как се справяш с всичко това?

Michael Jackson: Не знам. Не знам. Просто се моля и продължавам напред. С упоритост.

Lee Bailey: Намираш ли сили да работиш (върху музиката си) докато преминаваш през всичко това?


Michael Jackson: Да, намирам.

[Бейн се намесва]

Raymone Bain: На 16 ноември излиза нов албум. 'Michael Jackson the Ultimate Collection,' с 57 песни, 13 нови песни, брошура от 64 страници и неиздавани досега концертни кадри. Той ще има изяви за промоцията на албума.

Lee Bailey: Сериозно..[смее се]. Тоест, не се страхуваш, в буквалния смисъл, от изяви във връзка с промоцията?

Michael Jackson: Нееее, шегуваш ли се? Не, не, в никакъв случай.

Lee Bailey: Имаш 13 нови песни, нали така?

Michael Jackson: Да, това са някои от песните, подготвяни за предишни албуми. Когато правя албум, обикновено пиша около 60-70 песни, понякога и повече. Тези са някои от песните, които не са успели да влязат в албума, но са много добри. Има и няколко съвсем нови.

Lee Bailey: Да се върнем пак на случая с Еминем.

[Бейн се намесва]

Raymone Bain: Чухте ли най-новото? Еминем е направил изявление, съвместно с Interscope, в което се казва, че стоят зад видеото си и са разочаровани, че BET (Black Entertainment Television) са спрели излъчването му. A МТV са заявили, че ще продължат да го излъчват по MTV, MTV 2 и MTV Europe.

Lee Bailey: Майкъл, какво мислиш по този въпрос?

Michael Jackson: Мисля, че това е неправилно (решение). Видеото трябва да бъде свалено от екран, не бива да се излъчва. Некоректно е. (Към Бейн) Каза ли му за VH1?

[Бейн се намесва]

Raymone Bain: VH1 направиха изявление тази вечер, в което се казва, че свикват съвещание и ще обсъдят дали да продължат излъчването му или не. Тоест, за да правят подобно изявление, това означава, че най-вероятно ще го свалят от екран. Не виждам защо иначе биха правили изявление, само за да кажат, че свикват съвещание. Тоест, работи се по въпроса, кипи активност, но той получава огромна подкрепа от афроамериканската общност - Radio One, Steve Harvey и редица изпълнители, които се обаждат, за да предложат подкрепата си, защото чувстват, че това е унизително и непочтено.

Lee Bailey: Нямаш ли усещането, че Еминем прави това не като лична нападка срещу теб, а по-скоро срещу публичния ти образ?

Michael Jackson: Това е некоректно. Аз никога не бих се отнесъл така към когото и да било, още по-малко към колега изпълнител. Това е проявя на неуважение. Унизително е. Отвратително е, всъщност. Това няма нищо общо с целта на развлекателната индустрия.

Lee Bailey: Напълно съм съгласен, но за теб би ли имало значение, ако той каже, че не го прави като лична нападка – защото, доколкото знам, той дори не те познава.

[Бейн се намесва]

Raymone Bain: Но това е точно лична нападка, Lee. Той може да не познава Майкъл Джексън, но когато гледаш видеото, виждаш, че е лична нападка. Той е засегнал всеки аспект от живота на този човек и го е представил във видеото си. Едно е да направиш шеговита пародия, но съвсем друго е да направиш нещо откровено унизително и подигравателно. А той е направил точно това.

Lee Bailey: Тоест, ти никога не си го засегнал или провокирал по някакъв начин и той няма лични причини да се отнася така към теб, така ли?

Michael Jackson: Не го познавам. Никога не съм се срещал с него.

Lee Bailey: Е, господин Джексън, просто изглежда, че всеки ден някой се появява и сервира нещо ново, но аз се възхищавам на твоята издръжливост. Продължавай в същия дух.

Michael Jackson: Благодаря ти много. Оценявам всичко, което правиш.

Няма коментари:

Публикуване на коментар